Vepřové kapsy plněné houbami
Seznam surovin
- vepřové maso 4 porce (z kýty nebo kotlety)
- houby sušené 80 gramů
- cibule 1 kus
- pepř černý (mletý)
- kmín (mletý)
- majoránka
- sůl
- olej (na smažení)
Na obalení:
- mouka pšeničná hladká 1 hrnek
- strouhanka 1 hrnek
- vejce 2 kusy
Postup přípravy
Sušené houby namočte asi na hodinu a uvařte doměkka. Cibuli nasekejte najemno a zpěňte na oleji. Uvařené a scezené houby přidejte k cibuli, osolte, opepřete a okmínujte a přimíchejte trošku majoránky.
Řízky lehce naklepejte, prokrojte asi do dvou třetin a kapsy naplňte houbovou směsí. Maso trochu osolte a obalte v trojobalu. Každý řízek osmažte v rozpáleném oleji po obou stranách doměkka.
Podávejte s vařenými bramborami.
Poznámka k receptu
Pokrm zkuste přizdobit zeleným hráškem, plátky čerstvé cibule nebo tatarskou omáčkou.
Načítám komentáře...