Vepřové kapsy plněné jablky a sýrem
Seznam surovin
- vepřové maso 4 plátky (kýta)
- šunka 4 plátky
- sýr polotvrdý 4 dílky (Eidam, špalíček)
- jablka 3 kusy
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej 3 lžíce
- máslo 30 gramů
Postup přípravy
Řízky tence naklepejte, osolte a opepřete. Na každý položte plátek šunky, sýr a čtvrtku oloupaného jablka, přehněte napůl a okraje sklepejte paličkou a zajistěte masovou jehlou nebo špejlí.
Na pánvi na rozehřátém oleji kapsy opečte z obou stran, přendejte je do pekáčku, zalijte 2 lžícemi vody a pečte asi 10-15 minut v předehřáté troubě.
Zbylá jablka oloupejte, nakrájejte na plátky, vložte je na pánev na rozehřáté máslo, zalijte je citronovou šťávou, osolte, opepřete a krátce prohřejte. Maso rozdělte na talíře a doplňte jablky.
Poznámka k receptu
Podávejte s různě upravenými bramborami, přidat můžete i kolečka kompotovaného ananasu.
Načítám komentáře...