Vepřové maso s cibulí na víně II
Seznam surovin
- vepřové maso 1 kilogram (kýta bebo plec)
- víno bílé 100 mililitrů
- cibule 750 gramů
- sádlo 100 gramů
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Maso omyjte, osušte, osolte a opepřete. Cibuli nakrájejte na slabá kolečka a trochu osolte. Maso vložte do sádlem vymazaného pekáče, obložte cibulí a přelijte rozehřátým sádlem.
Pekáč vložte do trouby vyhřáté na 250°C, teplotu stáhněte na 220°C a maso upečte doměkka. Podle potřeby ho během pečení podlévejte vodou.
Nakonec přilijte víno a chvíli poduste. Podávejte s jakkoli upravenými bramborami.
Poznámka k receptu
Cibuli můžete zkombinovat a použít polovinu bílé a polovinu červené.
Načítám komentáře...