Vepřové nudličky se zázvorem
Seznam surovin
- vepřové maso 300 gramů (kýta)
- mrkev 2 kusy
- kedlubna 1 kus
- fenykl 1 kus
- paprika 1/2 kusu
- sójové klíčky 80 gramů
- zázvor 1 dílek (3 cm)
- česnek 4 stroužky
- víno dezertní 2 lžíce (nebo rýžové)
- bujon zeleninový 1 lžička
- cukr hnědý 1 lžička
- moučka škrobová 1 lžička
- olej 3 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Maso nakrájejte na nudličky. Očištěnou mrkev a kedlubnu nakrájejte na proužky, hlízu fenyklu na plátky, zázvor, česnek a papriku na kostičky.
Rýžové nebo dezertní víno smíchejte s 200 ml studené vody, zeleninovým bujonem, cukrem a škrobovou moučkou.
V pánvi rozehřejte olej, opečte na něm maso, zázvor a pak česnek, přidejte připravenou zeleninu a ještě krátce opékejte. Potom vše zalijte tekutou směsí a krátce povařte. Podle chuti osolte a opepřete.
Poznámka k receptu
Podávejte s dušenou rýží.
Načítám komentáře...