Vepřové řízky po dalmátsku
Seznam surovin
- vepřové maso 600 gramů (libová kýta)
- cibule 50 gramů
- hořčice 2 lžíce
- rajčatový protlak 2 lžíce
- víno bílé 100 mililitrů
- šťáva citronová 1/2 kusu
- mouka pšeničná hladká (na obalení)
- sádlo (na pečení)
- sůl
- pepř
- paprika sladká 1 špetka (mletá)
- citronová kůra 1/2 kusu
Postup přípravy
Maso nakrájejte na řízky a naklepejte. Osolte ho, opepřete a lehce obalte v hladké mouce. Každý řízek prudce opečte po obou stranách na sádle a dejte stranou.
Na tomtéž sádle osmahněte drobně nasekanou cibuli, přidejte papriku, řízky a přimíchejte hořčici, protlak a citronovou kůru a šťávu. Podlijte trochou vína a vody, přiklopte a duste doměkka. Během dušení občas podlévejte vínem a vodou.
Podávejte s rýží a salátem.
Načítám komentáře...