Vepřové závitky
Seznam surovin
- vepřové maso 8 plátků (libová kýta)
- vývar masový 4 decilitry (na podlití)
- olej 2 lžíce
- sůl 3 špetky
- pepř 1 špetka
- rýže (na přílohu)
Na náplň:
- slanina anglická 8 plátků
- vejce 3 kusy (uvařená natvrdo)
Na omáčku:
- smetana na vaření 1 decilitr
- hořčice plnotučná 2 lžíce
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- cibule 1 kus
- máslo 1 lžička
Postup přípravy
Naklepané plátky masa osolíme a opepříme. Potřeme je hořčicí a poklademe proužky slaniny a vejci nakrájenými na čtvrtky a srolujeme do malých rolek. Každou rolku zajistíme režnou nití, kovovou jehlou nebo párátkem.
Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dosklovata, přidáme závitky a zprudka je opečeme ze všech stran. Závitky poprášíme mouku, opečeme, podlijeme 2 dl masového vývaru a zvolna dusíme 45 minut. Měkké závitky vyjmeme, zbavíme provázku, zabalíme je do alobalu a uchováme v teple.
Do omáčky vmícháme zbylou hořčici, zalijeme zbylým vývarem, přivedeme k varu, zahustíme moukou prošlehanou se smetanou a za stálého míchání vaříme na mírném ohni 8 minut. Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem a oříškem másla. Závitky vložíme do omáčky a necháme je prohřát. Podáváme s rýží nebo knedlíky.
Načítám komentáře...