Vepřové závitky s hruškou na medu
Seznam surovin
- vepřové maso 800 gramů (kýta)
- sůl
- pepř černý (mletý)
- hrušky 1 kus
- hořčice plnotučná 4 lžíce
- cibulka jarní 4 kusy (lahůdková)
- oregano 4 snítky
- sýr 100 gramů (Niva)
- med 1 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- víno červené 1,5 decilitru
Postup přípravy
Maso nakrájíme na 4 plátky po 200 g a každý ještě rozkrojíme tak, aby vznikly co největší tenké plátky. Hodně je naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Hrušku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme ji podélně na osminky. Každý plátek potřeme z jedné strany hořčicí a do středu dáme dvě osminky hrušky, jednu očištěnou cibulku, snítku oregana a 2 plátky sýra. Maso i s náplní stočíme do závitků, ovážeme je kuchyňskou nití a spojíme ještě párátky. Závitky potřeme ze všech stran medem smíchaným se sójovou omáčkou a poklademe je do zapékací misky. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut. Během pečení maso podléváme červeným vínem.
Načítám komentáře...