Zelí s ostrým vepřovým
Seznam surovin
- zelí bílé 500 gramů
- vepřové maso 400 gramů (kýta)
- pórek 1 kus
- džus ananasový 1 decilitr
- voda 0,8 decilitru
- cibule 1 kus
- vejce 1 kus
- olej arašídový 4 lžíce
- sójová omáčka 2 lžíce
- paprika chilli 1 kus
- moučka bramborová (škrob) 2 lžíce
Postup přípravy
Očištěné a košťálu zbavené zelí nakrájíme na kostky. Omytou a osušenou kýtu nakrájíme na velmi tenké plátky a překrájíme je na velikost sousta. V trošce studené vody rozmícháme bramborový škrob a všleháme vejce. Do této směsi namáčíme kousky masa a zprudka je opečeme ze všech stran v hlubší pánvi nebo woku na 2 lžících rozehřátého oleje.
Maso vyjmeme, do pánve přidáme zbylý olej a zesklovatíme na něm očištěný pórek nakrájený na šikmá tenká kolečka a oloupanou, na osminky nakrájenou cibuli. Zeleninu vyjmeme a do pánve vložíme zelí. Přisypeme na kousky nakrájenou chilli papričku zbavenou semínek, vše zalijeme sójovou omáčkou, džusem a vodou, promícháme a dusíme na mírném ohni pod pokličkou asi 10 minut.
Na závěr přidáme do pánve pórek s cibulí a kousky masa a společně ještě 3 minuty prohřejeme.
Poznámka k receptu
Zelí s ostrým masem podávejte s vařenými rýžovými nudlemi.
Načítám komentáře...