Zelí s ostrým vepřovým

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Očištěné a košťálu zbavené zelí nakrájíme na kostky. Omytou a osušenou kýtu nakrájíme na velmi tenké plátky a překrájíme je na velikost sousta. V trošce studené vody rozmícháme bramborový škrob a všleháme vejce. Do této směsi namáčíme kousky masa a zprudka je opečeme ze všech stran v hlubší pánvi nebo woku na 2 lžících rozehřátého oleje.

Maso vyjmeme, do pánve přidáme zbylý olej a zesklovatíme na něm očištěný pórek nakrájený na šikmá tenká kolečka a oloupanou, na osminky nakrájenou cibuli. Zeleninu vyjmeme a do pánve vložíme zelí. Přisypeme na kousky nakrájenou chilli papričku zbavenou semínek, vše zalijeme sójovou omáčkou, džusem a vodou, promícháme a dusíme na mírném ohni pod pokličkou asi 10 minut.

Na závěr přidáme do pánve pórek s cibulí a kousky masa a společně ještě 3 minuty prohřejeme.

Poznámka k receptu

Zelí s ostrým masem podávejte s vařenými rýžovými nudlemi.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...