Vepřová líčka na zázvoru s bramborovými placičkami a zeleninou

Seznam surovin

na líčka:

bramborové placičky:

pečená zelenina:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Líčka očistíme, omyjeme a den předem nasolíme. Druhý den opláchneme a zprudka opečeme na vepřovém sádle do hněda, Vyjmeme, vložíme zeleninu, koření, bylinky a opékáme dohněda. Přidáme rajčatový protlak, orestujeme a přilijeme bíle víno. Zredukujeme, přidáme zázvor, med a vepřový vývar, líčka a přiklopíme. Táhneme nejlépe v troubě vyhřáté na 120 stupňů nejlépe celou noc. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce. Scezenou šťávu zredukujeme na potřebnou hustotu.

Uvařené brambory nastrouháme nahrubo, lehce promícháme s moukou, kořením a vejci, rukou vytvoříme menší placičky a smažíme na rozpáleném sádle dokřupava.

Oloupanou a očištěnou zeleninu nakrájíme stejnoměrné větší kousky. Přidáme ostatní přísady a zprudka pečeme v rozpálené troubě. Podáváme horké na předehřátém talíři s placičkami a vepřovými líčky přelité šťávou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...