Vepřová líčka na zázvoru s bramborovými placičkami a zeleninou
Seznam surovin
na líčka:
- vepřové maso 1,5 kilogramu (líčka)
- zelenina kořenová 1 kilogram
- cibule 1/2 kilogramu
- rajčatový protlak 100 gramů
- sádlo 200 gramů
- koření divoké
- bylinky (směs podle chuti)
- sůl
- pepř
- víno bílé 500 mililitrů
- vývar vepřový 1 litr
- zázvor 100 gramů
- med 100 gramů
bramborové placičky:
- brambory 1 kilogram (uvařené)
- tymián 1 snítka
- mouka pšeničná polohrubá 300 gramů
- vejce 5 kusů
- sůl
- sádlo 500 gramů
pečená zelenina:
- mrkev 400 gramů (červené a žluté)
- celer řapíkatý 200 gramů
- petržel kořenová 200 gramů
- fenykl 200 gramů
- řepa červená 200 gramů
- kmín římský 1 lžíce
- cukr hnědý 200 gramů
- olej olivový 100 mililitrů
- sůl
- pepř
- tymián
Postup přípravy
Líčka očistíme, omyjeme a den předem nasolíme. Druhý den opláchneme a zprudka opečeme na vepřovém sádle do hněda, Vyjmeme, vložíme zeleninu, koření, bylinky a opékáme dohněda. Přidáme rajčatový protlak, orestujeme a přilijeme bíle víno. Zredukujeme, přidáme zázvor, med a vepřový vývar, líčka a přiklopíme. Táhneme nejlépe v troubě vyhřáté na 120 stupňů nejlépe celou noc. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce. Scezenou šťávu zredukujeme na potřebnou hustotu.
Uvařené brambory nastrouháme nahrubo, lehce promícháme s moukou, kořením a vejci, rukou vytvoříme menší placičky a smažíme na rozpáleném sádle dokřupava.
Oloupanou a očištěnou zeleninu nakrájíme stejnoměrné větší kousky. Přidáme ostatní přísady a zprudka pečeme v rozpálené troubě. Podáváme horké na předehřátém talíři s placičkami a vepřovými líčky přelité šťávou.
Načítám komentáře...