Vepřová líčka s česnekem a majoránkou
Seznam surovin
- vepřové maso 800 gramů (líčka)
- vývar hovězí 100 mililitrů
- olej 50 mililitrů (rostlinný)
- mrkev 1 kus (+ půlku mrkve na ozdobu)
- cibule 1 kus
- česnek 4 stroužky
- celer 300 gramů (+ 50 g na ozdobu)
- majoránka 4 snítky (+ 15 lístků do hotové omáčky)
- žampiony 8 kusů (krájené na osminky)
- víno červené 300 mililitrů
- rajčatový protlak 2 lžíce
- víno 150 mililitrů (Marsala)
- máslo 150 gramů (nakrájeného na kostičky)
- petržel kadeřavá/kudrnka 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
V kastrolu rozpálíme olej, na který položíme opepřená, osolená líčka. Zprudka je opečeme ze všech stran a vyndáme. Přidáme trochu oleje, vložíme nakrájenou zeleninu, kterou orestujeme dohněda, a ke konci opečeme česnek.
Přidáme protlak a zalijeme vínem a Marsalou, kterou necháme vyvařit, a vložíme líčka. Zalijeme je vývarem, dusíme doměkka asi 4 hodiny. Maso vyjmeme stranou, ale udržujeme v teple. Omáčku přecedíme. Svaříme na potřebnou hustotu, zahustíme chlazeným máslem, přidáme lístky majoránky a dochutíme. Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.
Více informací na www.gastrofoodfest.cz nebo na www.facebook.com/GastroFoodFest/.
Poznámka k receptu
Podáváme s jemnou bramborovou kaší a zdobíme upečenou zeleninou a žampiony, které promícháme se sekanou petrželí.
Načítám komentáře...