Vepřová líčka s česnekem a majoránkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrolu rozpálíme olej, na který položíme opepřená, osolená líčka. Zprudka je opečeme ze všech stran a vyndáme. Přidáme trochu oleje, vložíme nakrájenou zeleninu, kterou orestujeme dohněda, a ke konci opečeme česnek.

Přidáme protlak a zalijeme vínem a Marsalou, kterou necháme vyvařit, a vložíme líčka. Zalijeme je vývarem, dusíme doměkka asi 4 hodiny. Maso vyjmeme stranou, ale udržujeme v teple. Omáčku přecedíme. Svaříme na potřebnou hustotu, zahustíme chlazeným máslem, přidáme lístky majoránky a dochutíme. Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.

Více informací na www.gastrofoodfest.cz nebo na www.facebook.com/GastroFoodFest/.

Poznámka k receptu

Podáváme s jemnou bramborovou kaší a zdobíme upečenou zeleninou a žampiony, které promícháme se sekanou petrželí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...