Vepřová panenka s mandlemi
Seznam surovin
- brambory 600 gramů (nové)
- petrželka velkolistá 1/2 svazku
- vepřové maso 600 gramů (panenka)
- olej 6 lžic
- máslo 4 lžíce
- mandlové plátky 50 gramů
- koňak (40%) 40 mililitrů
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Neoloupané, ale dobře omyté brambory zalijte horkou vodou, osolte, ztlumte plamen a vařte asi 10 minut do poloměkka. Slijte je a opečte ze všech stran na směsi 3 lžic oleje a 2 lžic másla dozlatova.
2. Panenku nakrájejte na medailonky silné asi 3 cm, opepřete je a osolte. Na pánvi rozpalte zbylý olej a panenky opékejte z jedné strany asi 5 minut, z druhé asi 4 minuty. Zabalte je do alobalu a nechte chvilku odpočinout.
3. V ohnivzdorné misce rozpusťte zbylé máslo, vložte do něj medailonky, posypte je plátky mandlí, polijte 40 ml zahřátého koňaku a zapalte.
4. Medailonky rozdělte na horké talíře. Máslo se zbytkem alkoholu smíchejte s výpekem z pánve a nalijte do omáčníku. Podávejte s opečenými bramborami posypanými nasekanou petrželkou.
Poznámka k receptu
Jako přílohu můžete servírovat vařené brambory s pažitkou
Načítám komentáře...