Bylinková vepřová panenka s rýží a lusky
Seznam surovin
Maso:
- vepřové maso 300 gramů (panenka)
- semínka 1 lžíce (koriandrová)
- rozmarýn 2 snítky
- sůl hrubá 1 lžička
- olej olivový 1 lžíce
Příloha:
- rýže 50 gramů (tříbarevná)
- výhonky (hráškové a kedlubnové)
- olej olivový 1 lžíce
- česnek 1 stroužek
- hrášek cukrový 1 hrst
Postup přípravy
1. Dejte vařit do osolené vody rýži. Než bude hotová, připravte maso: z panenky odkrojte část o příslušné váze, očistěte ji a zbavte blan. Koriandrová semínka rozdrťte spolu s hrubou solí v hmoždíři, rozmarýn posekejte najemno, vše promíchejte a nasypte na prkénko. Maso ve směsi koření ze všech stran důkladně obalte.
2. Rozpalte olej na pánvi a panenku zprudka a krátce opečte ze všech stran, měla by chytit zlatavou barvu. Pak ji přemístěte do pekáčku a dopečte v troubě vyhřáté na 200 ºC ještě 10 minut. Čas pečení záleží na tloušťce masa, za 10 minut propečete panenku o průměru asi 6 cm ideálně tak, že uvnitř zůstane růžová a šťavnatá. Před podáváním nechte maso minimálně 5 minut odležet, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř.
3. Na pánvi rozehřejte olej a vhoďte do něj oloupaný stroužek česneku. Jakmile začne hnědnout, odstraňte ho, svou roli už splnil. Přidejte lusky cukrového hrášku a asi 5 minut je res tujte, jen aby mírně změkly a vstřebaly česnekové aroma.
4. Maso nakrájejte na plátky, podávejte ho s rýží, lusky cukrového hrášku a výhonky.
Načítám komentáře...