Čertovské medailonky
Seznam surovin
- vepřové maso 500 gramů (panenka)
- cibule 1 kus
- hořčice 1 lžíce
- kečup 1 lžíce (ostrý)
- česnek 2 stroužky
- worcesterská omáčka 1 lžička
- pivo světlé 100 mililitrů (10% 3,9% obj.)
- paprika feferonka 1 kus
- olej
- sůl
Postup přípravy
Z nadrobno pokrájené cibule, hořčice, kečupu, prolisovaného česneku, worcesterské omáčky, piva a soli připravíme marinádu. Z vepřové svíčkové nakrájíme medailonky, které lehce naklepeme, ještě raději jen promačkáme prsty.
Vložíme je do marinády a necháme v chladnu nejméně tři hodiny proležet. Poté medailonky opečeme na rozehřátém oleji, podlijeme zbylou marinádou a krátce podusíme.
Podáváme ozdobené feferonkou, pokrm můžeme doplnit chlebem nebo malými bramboráčky.
Načítám komentáře...