Chilli con carne s vepřovým masem
Seznam surovin
- vepřové maso 400 gramů (panenka)
- olej 4 lžíce (na smažení)
- cibule 2 kusy
- česnek 8 stroužků
- paprika chilli 2 lžičky (nasekané, čerstvé)
- paprika zelená 2 kusy
- fazole bílé 1 plechovka
- vývar drůbeží 400 mililitrů
- rajčatový protlak 4 lžíce
- sůl
- pepř černý (mletý)
- kopr (na ozodbu)
- kerblík (na ozodbu)
- petržel kadeřavá/kudrnka (na ozodbu)
Postup přípravy
1. V pánvi rozpalte 4 lžíce oleje na smažení a orestujte na něm doměkka 2 jemně nakrájené cibule a 8 nasekaných stroužků česneku. Přidejte 2 lžičky nasekaných čerstvých chilli papriček, 400 g vepřové panenky (pokrájené na menší kousky) a 2 nakrájené zelené papriky a smažte dalších 4 - 5 minut, nebo dokud nechytnou barvu.
2. Přisypte plechovku bílých fazolí, vlijte 400 ml kuřecího vývaru, přidejte 4 lžíce rajčatového protlaku a přiveďte k varu. Nechte na mírném plameni probublávat 6 minut, nebo tak dlouho, dokud není maso hotové. Osolte a opepřete podle chuti a těsně před podáváním přidejte do chilli po 4 lžících nasekaného kopru, kerblíku a petrželky.
Načítám komentáře...