Chilli con carne s vepřovým masem I
Seznam surovin
- olej 4 lžíce
- cibule 2 kusy
- česnek 8 stroužků
- paprička chilli červená 2 lžičky (nasekané)
- vepřové maso 400 gramů (panenka)
- paprika zelená 2 kusy
- fazole bílé 1 plechovka
- vývar kuřecí 400 mililitrů
- rajčatový protlak 4 lžíce
- bylinky 4 lžíce (nasekaný kopr, kerblík a petrželka)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Cibule nakrájejte najemno a stroužky česneku nasekejte nahrubo. V pánvi rozpalte olej na smažení a cibuli a česnek na něm orestujte doměkka. Přidejte chilli papričky, maso pokrájené na menší kousky, nakrájené papriky a smažte dalších 4–5 minut nebo dokud nechytnou barvu. Pak přisypejte fazole, vlijte vývar, přidejte protlak a přiveďte k varu. Nechejte na mírném plameni probublávat tak dlouho, dokud maso není hotové. Osolte a opepřete podle chuti a těsně před podáváním přidejte bylinky.
Poznámka k receptu
Podávejte s kukuřičnými tortillami.
Načítám komentáře...