Fazolové lusky s vepřovou panenkou
Seznam surovin
- fazolky zelené 1 kilogram (čerstvé nebo mražené)
- vepřové maso 2 kusy (panenka)
- máslo 150 gramů
- šunka parmská 100 gramů (nakrájená na tenké plátky)
- olej olivový 1 decilitr
- oregano (sušené (nebo majoránka))
- pepř (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Vepřové panenky zbavíme blanek na povrchu, opepříme je, opatrně osolíme (parmská šunka, kterou je budeme obalovat, je slaná) a posypeme oreganem nebo majoránkou. Každou panenku zabalíme do plátků parmské šunky a převážeme kuchyňským provázkem. Takto připravené maso necháme odležet v chladu nejlépe přes noc. Pak vepřové panenky rozložíme do pekáčku, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C, teplotu stáhneme na 100 °C a maso v ní ponecháme jen asi 15 – 20 minut (musí uvnitř zůstat růžové).
Mezitím očištěné fazolové lusky vložíme do hrnce, mírně je podlijeme vodou, přidáme máslo a podusíme je doměkka. Pak je osolíme a opepříme.
Upečené vepřové panenky zbavíme provázku a nakrájíme je na plátky. Rozdělíme je na talíře, přidáme podušené fazolky a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvá křupavá bageta nebo italský chléb ciabatta.
Poznámka k receptu
Pokud máte raději teplé přílohy, připravte k masu malé pečené brambůrky a podávejte je místo bagety a přelité trochou másla.
Načítám komentáře...