Grilovaná panenka podle Dominika Haška
Seznam surovin
- vepřové maso 1 kilogram (panenka)
- pepř černý 1 špetka (čerstvě drcený)
- sůl mořská 2 špetky
- fazolové lusky 1 balení
- slanina anglická 300 gramů (plátky)
- oregano 1 svazek (čerstvé)
- olej olivový
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme marinádu na maso z olivového oleje, drceného pepře a čerstvého oregana. Do této směsi naložíme očištěnou vepřovou panenku a necháme alespoň dvě hodiny odležet (lze až přes noc).
Fazolové lusky očistíme a chvilku restujeme. Potom je po sedmi kusech balíme do slaniny. Aby dobře držela, připevníme ji párátkem. Takto připravenou zeleninu pokapeme olejem a poté grilujeme.
Uleželou a voňavou vepřovou panenku nakrájíme na silnější plátky a grilujeme na rozpáleném grilu z obou stran. Maso osolíme mořskou solí podle chuti. Jako přílohu podáváme grilovanou zeleninu.
Poznámka k receptu
Je na každém, jak si své maso na grilu chce propéct:
Rare (jemně propečené, teplota středu 52 °C), zvnějšku je tmavě hnědé a vnitřek se začíná zabarvovat, ale je stále rudý.
Medium (teplota středu 60 °C), úplný střed je růžový, zbytek masa už je zcela propečen do šedohnědé barvy.
Well done (teplota středu 71 °C), maso je zcela propečeno. Šťavnatost se téměř vytratila a maso vypadá suše.
Načítám komentáře...