Grilovaná panenka v paprikovo-česnekové marinádě s cibulkami a bylinkovou majonézou
Seznam surovin
- vepřové maso 800 gramů (panenka)
- cibulka jarní 8 kusů
Marináda:
- česnek 3 kusy
- olej 4 lžíce
- bylinky 2 lžíce (oregano, tymián, rozmarýn)
- bobkový list 2 kusy
- paprika zauzená 1 lžíce
- sůl
- pepř
Majonéza:
Postup přípravy
1. Marináda: Česnek utřete se lžičkou soli a promíchejte v pekáčku s olejem. Přidejte nasekané bylinky, rozdrcený bobkový list, papriku a pepř.
2. Panenku očistěte a tenkým nožem ji propíchejte, aby do ní mohla dobře proniknout marináda. Položte ji do pekáčku a dobře ji v marinádě obalte. Pekáček překryjte fólií a maso nechte uležet přes noc v ledničce.
3. Majonéza: Do majonézy vmíchejte hořčici, bylinky a nadrobno nakrájené rajče. Dochuťte solí a pepřem.
4. Panenku vyndejte z marinády, nechte ji okapat a položte na grilovací tácek na středně rozehřátý gril. Přiklopte ji poklopem a grilujte 30 minut, v půlce grilování maso otočte a případně potřete marinádou.
5. Z cibulek odkrojte kořínky a zvadlé zelené listy. opatrně je napíchněte na špejle, spojte vždy 4 cibulky k sobě v horní a dolní části. cibulky grilujte 10 minut, v půlce grilování je otočte.
6. Hotové maso nechte asi 10 minut odpočinout, poté je nakrájejte na plátky a podávejte s ogrilovanými cibulkami a majonézou.
Načítám komentáře...