Kuskus s vepřovými nudličkami
Seznam surovin
- kuskus 300 gramů
- vepřové maso 400 gramů (panenka)
- česnek 4 stroužky
- limetka 2 kusy
- paprička chilli červená 1 kus
- koriandr 1 hrst (čerstvý)
- olej olivový 6 lžic
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Kuskus připravte podle návodu na obalu (obvykle se 1 díl kuskusu zalévá 2 díly vroucí vody a nechává 10 minut odstát). Z limet oloupejte kůru a vymačkejte šťávu, maso nakrájejte na tenké nudličky.
2. Rozpalte pánev, vlijte do ní 3 lžíce oleje a nahrubo nasekaný česnek. Přidejte maso, chilli papričku a limetovou kůru. Restujte asi 10 minut, dokud maso není propečené. Pánev stáhněte z plotny a vmíchejte limetovou šťávu a čerstvý koriandr. Osolte a opepřete.
3. V tuto chvíli už by měl být hotový kuskus. Načechrejte ho vidličkou a vmíchejte zbylé 3 lžíce oleje. Nandejte na talíře, přidejte hotové vepřové nudličky a podávejte.
Poznámka k receptu
Vepřová panenka je ideální kousek na rychlou úpravu - není třeba ji zdlouhavě čistit a na pánvi se dopeče právě ve chvíli, kdy bude hotový kuskus.
Načítám komentáře...