Mangoldový "špenát" s vepřovou panenkou
Seznam surovin
- vepřové maso 600 gramů (panenka)
- sůl
- pepř černý (mletý)
- máslo 100 gramů
- olej (na potření masa)
Na špenát:
- mangold 600 gramů
- rajčata sušená 100 gramů
- olej 0,8 decilitru (ze sušených rajčat, nejlépe dochucený bylinkami)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Nejdříve připravíme maso. Vepřovou panenku zbavíme blanek, osolíme ji, opepříme, potřeme olejem a necháme asi 30 minut odležet.
Na rozehřátou pánev nalijeme olej ze sušených rajčat, přidáme sušená rajčata a očištěný mangold nakrájený na velké kusy. Vše za stálého míchání rychle orestujeme, osolíme a opepříme.
Odleželé maso ze všech stran opečeme dozlatova na teflonové pánvi, zakryjeme pokličkou, odstavíme z ohně a necháme 5 minut stát.
Mangold s rajčaty rozdělíme na talíře, přidáme panenku nakrájenou na kolečka a přelijeme ji teplým máslem.
Poznámka k receptu
Přidejte k mangoldové směsi na pánvi ještě trošku strouhané pomerančové kůry pro chuť i vůni.
Načítám komentáře...