Medailonky s bramborovým salátem
Seznam surovin
- vepřové maso 400 gramů (medailonky)
- brambory 500 gramů
- brokolice 80 gramů
- hrášek 80 gramů (mražený)
- tymián 2 snítky (čerstvý)
- rozmarýn 2 snítky (čerstvá)
- máta 1 svazek (čerstvá)
- bazalka 1 hrst (čerstvá)
- česnek 1 stroužek
- citron 1 kus
- paprika chilli 1 kus (menší)
- sýr Parmezán 20 gramů (+k podávání)
- olej olivový 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Z máty odrhněte listy a odložte je stranou. Neoloupané brambory dejte do hrnce s osolenou vodou, přidejte stonky máty a vařte téměř doměkka. Z citronu oloupejte žlutou část kůry. V hmoždíři rozdrťte tymián, rozmarýn, sůl, pepř a česnek, přidejte 2 lžíce olivového oleje a citronovou kůru. Do vzniklé marinády naložte medailonky a nechte odležet.
2. Do dalšího hrnce nalijte vodu, osolte ji a pomalu přiveďte k varu. Mezitím rozeberte brokolici na růžičky. Do větší mísy vymačkejte šťávu z citronu, přidejte nasekané lístky bazalky a máty, na tenké proužky nakrájenou chilli papričku a nastrouhaný parmezán. Přilijte lžíci olivového oleje a promíchejte.
3. Brambory slijte, nechte chvilku zchladnout a oloupejte je. Pak do připraveného hrnce s vroucí vodou vsypte brokolici a vařte asi 5 minut, na poslední minutu k ní přisypte mražený hrášek a pak sceďte. Oloupané brambory i scezenou zeleninu vsypte do mísy a lehce promíchejte, aby se obalily chilli-bylinkovým dresinkem. Nakonec rozpalte grilovací pánev a opečte na ní medailonky (měly by stačit 3 minuty z každé strany). Podávejte je s bramborovým salátem, každou porci ozdobte parmezánem.
Načítám komentáře...