Medailonky s bramborovým salátem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Z máty odrhněte listy a odložte je stranou. Neoloupané brambory dejte do hrnce s osolenou vodou, přidejte stonky máty a vařte téměř doměkka. Z citronu oloupejte žlutou část kůry. V hmoždíři rozdrťte tymián, rozmarýn, sůl, pepř a česnek, přidejte 2 lžíce olivového oleje a citronovou kůru. Do vzniklé marinády naložte medailonky a nechte odležet.

2. Do dalšího hrnce nalijte vodu, osolte ji a pomalu přiveďte k varu. Mezitím rozeberte brokolici na růžičky. Do větší mísy vymačkejte šťávu z citronu, přidejte nasekané lístky bazalky a máty, na tenké proužky nakrájenou chilli papričku a nastrouhaný parmezán. Přilijte lžíci olivového oleje a promíchejte.

3. Brambory slijte, nechte chvilku zchladnout a oloupejte je. Pak do připraveného hrnce s vroucí vodou vsypte brokolici a vařte asi 5 minut, na poslední minutu k ní přisypte mražený hrášek a pak sceďte. Oloupané brambory i scezenou zeleninu vsypte do mísy a lehce promíchejte, aby se obalily chilli-bylinkovým dresinkem. Nakonec rozpalte grilovací pánev a opečte na ní medailonky (měly by stačit 3 minuty z každé strany). Podávejte je s bramborovým salátem, každou porci ozdobte parmezánem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...