MEDAILONKY S HRÁŠKOVÝM KUSKUSEM
Seznam surovin
- vepřové maso 600 gramů (panenka nebo krkovice)
- bazalka 1 hrst (čerstvá)
- česnek 3 stroužky
- šťáva citronová 3 lžíce
- olej olivový 5 lžic
- sůl
- pepř
Kuskus:
- kuskus 200 gramů
- hrášek 450 gramů (mražený)
- česnek 2 stroužky
- cibule červená 1 kus
- tymián 4 snítky
- sýr ovčí 150 gramů (feta)
- olej olivový 2 lžíce (+ na zakápnutí)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Do nádoby vhodné na mixování dejte česnek, bazalkové listy, citronovou šťávu, olivový olej a rozmixujte dohladka. Pár lžic můžete odložit stranou, směs se hodí k podávání. Do zbytku naložte osolené a opepřené medailonky či plátky krkovice a nechte odležet 2 hodiny.
2. Kuskus uvařte podle návodu, obvykle stačí zalít 1 díl kuskusu 2 díly vroucí vody a nechat nabobtnat. Česnek nakrájejte na plátky, cibuli na klínky. Ve větší pánvi rozpalte olej a cibuli a česnek orestujte. Přidejte hrášek a opékejte, dokud nezměkne, stačí 5 minut. Osolte a opepřete. Nakonec do pánve vmíchejte kuskus, nadrobený sýr a nasekaný tymián, podle potřeby zakápněte olejem a promíchejte.
3. Rozpalte grilovací pánev a opečte na ní maso z obou stran dozlatova. Podávejte přelité zbylou marinádou a s hráškovým kuskusem
Poznámka k receptu
Libové medailonky chutnají každému a jsou rychle hotové. Pokud ale máte doma zarytého milovníka prorostlých mas, naložte do marinády krkovici.
ODLEŽENÍ MASA 2 HODINY
Načítám komentáře...