Medailonky z panenky podávané na provensálských tomatech
Seznam surovin
- vepřové maso 150 gramů (panenka)
- rajčata 100 gramů
- cibule 10 gramů
- česnek
- rozmarýn
- tymián
- pepř černý (mletý)
- sůl
- brambory 200 gramů
- smetana na šlehání 1/2 decilitru
- máslo 5 gramů
Postup přípravy
Vepřovou panenku ochutíme, zprudka ogrilujeme ze všech stran, poté dopékáme v troubě na nízkou teplotu.
Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na másle, přidáme tomaty, česnek a bylinky a orestujeme. Lehce provaříme, dochutíme.
Uvařené brambory rozmělníme, zapracujeme do nich kousek másla a smetanu a zlehka posypeme sekaným rozmarýnem.
A můžeme servírovat. Doprostřed talíře dáme bramborové pyré, navrch nafilírovanou panenku a zalijeme omáčkou z tomat.
Načítám komentáře...