Medailonky z vepřové panenky
Seznam surovin
- vepřové maso 400 gramů (panenka)
- brambory 10 kusů (vařené ve slupce)
- smetana na šlehání 1/2 litru
- česnek 3 stroužky
- sýr Parmezán 4 lžíce (strouhaný)
- koření na steak 1 lžička
- sůl
- petržel kadeřavá/kudrnka
- rukola
Postup přípravy
Vepřovou panenku (lze nahradit levnější vepřovou krkovičkou) osolíme a okořeníme steakovým kořením a grilujeme (opékáme na pánvi) z obou stran.
Vařené brambory ve slupce nakrájíme na plátky. Připravíme si smetanovou omáčku,ve které pak brambory promícháme: povaříme 30% smetanu, kterou osolíme, přidáme bylinky (petrželku čerstvou nebo sušenou), lístky parmazánu, promícháme a přímo do hrnce nastrouháme česnek. Mícháme do zhoustnutí, rozpuštění sýra. Vmícháme brambory a pak vše přemístíme do zapékací misky a dáme na 20 minut do trouby zapéct při 150 °C.
Na talíř umístíme porci dozlatova zapečených brambor ve smetaně a přes ně na plátky nakrájenou grilovanou panenku, ozdobíme rukolou.
Načítám komentáře...