Medailonky z vepřové panenky pečené v mandlové krustě
Seznam surovin
- vepřové maso 200 gramů (panenka)
- mandle 10 gramů (loupané, nasekané)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- máslo 60 gramů
- vývar zeleninový 100 mililitrů
- cibulka jarní 1 kus
- pečivo 100 gramů (bílé)
- špenát 100 gramů (čerstvý)
- petržel kadeřavá/kudrnka 100 gramů (nasekaná)
- vejce 2 kusy
Postup přípravy
Čerstvou vepřovou panenku osolíme, opepříme a obalíme v nasekaných mandličkách. Zprudka opečeme na pánvi ze všech stran na olivovém oleji. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C na 8
minut.
Potom přidáme máslo a vývar a počkáme, až se omáčka zredukuje.
Mezitím si na malé kousky nakrájíme bílé pečivo a přelijeme mlékem vyšlehaným se žloutky. Přidáme petrželku, čerstvý špenát a vše spojíme vyšlehaným sněhem.
Potom vložíme do vymaštěného pekáčku a pečeme na 180 °C asi 25 minut.
Brambory uvaříme, propasírujeme a vyšleháme s máslem a mlékem. Nakonec přidáme jarní cibulku.
Načítám komentáře...