Mexické medailonky
Seznam surovin
- vepřové maso 2 kusy (panenka)
- hořčice dijonská 3 lžíce
- koriandr 1 hrst
- šťáva limetková 1 kus
- paprička chilli červená 1 kus
- česnek 4 stroužky
- kmín římský 1 lžička (drcený)
- skořice 1 lžička
- olej olivový 3 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. V misce smíchejte hořčici, limetovou šťávu, římský kmín a skořici. Chilli papričku nakrájejte na tenká kolečka, koriandr nasekejte nahrubo, česnek prolisujte a přidejte do misky. Osolte a opepřete, promíchejte a část směsi odložte stranou, později se bude hodit k podávání.
2. Do zbylé marinády přidejte olivový olej a krátce prošlehejte. Maso očistěte, nakrájejte na medailonky, napíchejte na grilovací jehlice a naložte do marinády. Nechte odležet aspoň 1 hodinu, klidně ale i přes noc. Pak rozpalte grilovací pánev a maso z obou stran prudce ogrilujte. Podávejte s dobrým pečivem a odloženou marinádou.
Poznámka k receptu
Robustní chuť dijonské hořčice a římského kmínu skvěle sedne k jemnému masu vepřové panenky. Tentokrát se netrapte omáčkou k podávání a odložte si za tím účelem část marinády. Je totiž skvělá.
Načítám komentáře...