Ovíněná panenka
Seznam surovin
- vepřové maso 2 plátky (panenka)
- cibule šalotka 200 gramů
- hroznové víno 400 gramů
- víno červené 250 mililitrů
- máslo 30 gramů
- med 4 lžíce
- cukr 1 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
- moučka bramborová (škrob) 1 lžička
- olej 2 lžíce
- kmín (mletý)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Panenky osolte, opepřete, posypte kmínem a opečte na oleji ze všech stran. Pak je přendejte do pekáčku, vložte do předehřáté trouby a pečte cca 20 minut.
Mezitím orestujte na másle oloupané šalotky, přidejte k nim med, cukr, citronovou šťávu, zalijte je
vínem a zvolna duste, až jsou cibulky měkké. Přidejte hroznové víno předem rozpůlené a zbavené peciček, škrobovou moučku rozmíchanou v malém množství vody nebo vína. Přidejte i výpek z masa, promíchejte a krátce prohřejte.
Podle chuti osolte, opepřete a okyselte. Maso nakrájejte, rozdělte na talíře, doplňte cibulkami s hrozny. Podávejte s různě upravenými bramborami.
Načítám komentáře...