Ovíněná panenka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Panenky osolte, opepřete, posypte kmínem a opečte na oleji ze všech stran. Pak je přendejte do pekáčku, vložte do předehřáté trouby a pečte cca 20 minut.

Mezitím orestujte na másle oloupané šalotky, přidejte k nim med, cukr, citronovou šťávu, zalijte je
vínem a zvolna duste, až jsou cibulky měkké. Přidejte hroznové víno předem rozpůlené a zbavené peciček, škrobovou moučku rozmíchanou v malém množství vody nebo vína. Přidejte i výpek z masa, promíchejte a krátce prohřejte.

Podle chuti osolte, opepřete a okyselte. Maso nakrájejte, rozdělte na talíře, doplňte cibulkami s hrozny. Podávejte s různě upravenými bramborami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...