Panenka masala
Seznam surovin
- vepřové maso 600 gramů (panenka nakrájená na 2cm kostky )
- koření garam masala 2 lžíce
- sůl 1 lžíce
- jogurt bílý 200 mililitrů
- olej 6 lžic
- cibule 1 kus (velká nakrájená najemno )
- česnek 4 stroužky
- zázvor 1 lžíce (nastruhaný)
- koření chilli 1 špetka
- rajčata sterilovaná 1 plechovka
- kokosové mléko 200 mililitrů
- máta (nebo koriandr čersrvé listy na ozdobu)
Postup přípravy
Maso dobře promícháme s jednou lžící garam masaly a lžičkou soli. Přidáme jogurt a necháme 30 minut odležet v lednici. Na nepřilnavé pánvi dobře rozehřejeme 4 lžíce oleje a marinované maso na něm zprudka orestujeme, aby se zatáhlo. Uvnitř musí zůstat krvavé. Vyjmeme ho a odložíme stranou. Na stejné pánvi, na středním plamenu rozehřejeme zbývající olej, přisypeme cibuli a restujeme ji asi 10 minut do světle hnědé barvy. Snížíme teplotu, přidáme rozdrcený česnek a zázvor a opékáme asi 1 minutu. Do pánve nalejeme obsah konzervy rajčat, okořeníme zbývající garam masalou a špetkou chilli. Zamícháme a dusíme, až se odpaří tekutina. Přilejeme kokosové mléko, necháme provařit a do pánve vrátíme orestované maso. Necháme 2 minuty podusit a necháme stranou několik minut odpočinout. Na talířích ozdobíme lístky bylinek
Načítám komentáře...