Panenka s černorybízovým přelivem
Seznam surovin
- vepřové maso 2 kusy (panenka)
- džem 3 lžíce (černorybízový)
- vývar hovězí 100 mililitrů
- česnek 1 stroužek
- ocet vinný 1 lžíce
- olej olivový 1 lžíce
- sůl
- pepř (Čerstvě mletý)
Šťouchané brambory:
Postup přípravy
1. Brambory oloupejte a vařte v osolené vodě doměkka. Cibuli nakrájejte nadrobno a na oleji ji osmažte dozlatova. Panenku očistěte, odblaňte, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olej a panenku na něm ze všech stran opečte (z každé strany by mělo stačit asi 3 - 5 minut podle toho, jak moc chcete maso propečené). Pak panenku přendejte na talíř a přikryjte alobalem.
2. Na pánev nalijte ocet a vařečkou jemně odstraňte připečené kousky, které zůstaly po pečení masa. Přilijte vývar a nechte zavařit. Vmíchejte džem a prolisovaný česnek. Míchejte na vysokém plameni, dokud se vše nespojí, a nechte 5 minut zredukovat.
3. Jakmile jsou brambory hotové, slijte je, přidejte máslo, cibulku, nasekanou petrželku a rozšťouchejte. Podávejte s masem přelitým omáčkou.
Poznámka k receptu
Navinulá chuť rybízu zvýrazní ty nejjemnější tóny vepřového masa. Omáčku můžete podávat i k jiným druhům vepřového, k panence se ale obzvlášť hodí.
Načítám komentáře...