Panenka s červeným zelím a jablky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na sádle zpěňte nakrájenou cibuli, zasypte ji cukrem, promíchejte a nechte cukr zcela rozpustit.

Přidejte nakrájené zelí, podlijte vínem, osolte a zvolna duste doměkka. Podle potřeby podlévejte, ale teprve tehdy, když je tekutina téměř vyvařená.

Ke konci zelí zalijte citronovou šťávou. Nakonec přidejte oloupaná na kostičky nakrájená jablka, omyté a otrhané hroznové víno, dobře promíchejte a společně krátce prohřejte.

Mezitím panenku nakrájejte na tenké proužky, posypte je tymiánem, opepřete, potřete olejem a spleťte do copánků. Nechte je v chladu krátce rozležet, pak je z obou stran upečte na grilu nebo na pánvi a osolte.

Maso podávejte k dušenému zelí s pečivem či různě upravenými bramborami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...