Panenka zabalená v těstě
Seznam surovin
- vepřové maso 800 gramů (panenka)
- listové těsto 1 balení
- olej olivový
- petržel hladkolistá 1 hrst (sušená)
- mouka pšeničná hladká 1 hrst
- sůl
- vejce 1 kus
Postup přípravy
Vepřové maso odblaníme a rozdělíme na 4 stejné části asi po 200 g, každou potřeme trochou oleje, osolíme a posypeme sušenou petrželkou.
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a rozdělíme ho na 4 stejné čtverce. Na každý čtverec položíme jeden kus ochuceného masa. Protilehlé cípy těsta přeložíme přes ochucené maso a dobře je k sobě přitiskneme, aby se těsto při pečení nerozevíralo, maso zůstalo uvnitř šťavnaté a nevysušovalo se.
Připravené balíčky potřeme na povrchu rozšlehaným vejcem a přeneseme je na plech pocákaný studenou vodou. Vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova. K takto
připravenému masu nemusíme již podávat přílohu, stačí zeleninová obloha.
Poznámka k receptu
Panenka zabalená v těstě je další možností, kdy i velmi libové a křehké maso zůstane šťavnaté.
Načítám komentáře...