Pečená panenka v černé pivní omáčce s máslovými špeclemi

Seznam surovin

Omáčka:

Špecle:

Fazole:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Den předem naložte maso. Panenku očistěte a nakrájejte na medailonky. Osolte je a opepřete a naložte do oleje, přidejte celé snítky rozmarýnu a promíchejte, aby se maso i bylinky olejem obalily. Odložte do chladu a nechte přes noc marinovat.

2. Druhý den připravte špecle. Do mísy vsypte mouku a lehce ji osolte. Přidejte vejce, část perlivé vody a promíchejte. Podle potřeby dolévejte vodu (nemusíte ani spotřebovat všechnu), výsledkem by mělo být husté, táhlé těsto. Z něj pomocí speciálního struhadla vytvořte špecle a uvařte je téměř doměkka ve vroucí, osolené vodě. Odložte je stranou.

3. Mrkev a celer nakrájejte na kostky. V hlubší pánvi rozpalte polovinu másla a zeleninu na něm orestujte dozlatova. Osolte ji, opep- řete a přidejte bobkový list. Zalijte pivem a asi 10 minut vařte. V jiné pánvi rozpalte zbylé máslo, přidejte mouku, promíchejte a opečte ji do tmavé jíšky. Tu přidejte do pivní omáčky a ještě asi 10–15 minut provařte, aby zhoustla.

4. Fazolky krátce povařte, aby zkřehly, a ihned je zchlaďte, aby se zastavil zbytkový var. Pak je rozdělte na 4 díly a omotejte plátkem slaniny. V pánvi rozpalte máslo a všechny „otýpky“ na něm opečte. Rozpalte grilovací pánev a zprudka na ní opečte medailonky. Nakonec ještě opečte odložené špecle, můžete použít pánev, ve které jste restovali fazolky. Podávejte s medailonky přelitými omáčkou a s fazolkami.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...