Pečená vepřová panenka na pepři
Seznam surovin
- vepřové maso 500 gramů (panenka)
- těstoviny 400 gramů (čerstvé, fettuccine (široké nudle))
- hrášek 400 gramů (mladý (čerstvý nebo mražený))
- máslo 100 gramů
- cibulka jarní 2 kusy
- olej 2 lžíce
- olej olivový 2 lžíce (Extra Virgin)
- šafrán 1/2 gramu (mletý)
- cukr
- pepř (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Vepřovou panenku zbavíme blanek, opepříme ji, osolíme, potřeme stolním olejem a necháme asi 30 minut odležet. Pak ji ze všech stran opečeme dozlatova na teflonové pánvi, zakryjeme pokličkou, odstavíme z ohně a necháme 5 minut stát. Hotové maso nakrájíme na kolečka a udržujeme v teple.
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, do které jsme přidali šafrán. Cibulku nakrájíme nadrobno a zesklovatíme ji za stálého míchání na rozehřátém másle. Přidáme hrášek, promícháme a společně podusíme pod pokličkou 2 minuty. Na závěr hrášek dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Uvařené těstoviny scedíme a pokapeme olivovým olejem.
Hrášek rozdělíme na čtyři předehřáté talíře. Těstoviny pomocí vidličky stočíme do závitků a rozložíme je na hrášek. Každou porci opatrně doplníme několika plátky opečené panenky a ihned podáváme.
Načítám komentáře...