Pečená vepřová panenka na zelenině
Seznam surovin
- vepřové maso 2 kusy (panenka)
- paprika 500 gramů (různé barvy)
- cuketa 1 kus
- tymián 1 svazek
- česnek 5 stroužků
- olej olivový
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Vepřové panenky očistíme, odblaníme, opláchneme vodou a osušíme. Česnek prolisujeme do mísy, přidáme 0,5 dl olivového oleje a několik rozsekaných větviček tymiánu, dobře promícháme, do této směsi naložíme obě panenky a necháme je při pokojové teplotě 2 hodiny odležet.
Papriky zbavíme semínek a nakrájíme je na větší kousky, cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka. Zeleninu zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a vložíme na dno pekáčku. Přidáme zbylé celé větvičky tymiánu a připravené maso i s marinádou, které lehce osolíme a opepříme. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 25 - 30 minut. Během pečení panenky otočíme a zeleninu promícháme.
Na závěr vyjmeme větvičky tymiánu, maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou. Skvělou přílohou jsou čerstvě upečené bagety pokapané olivovým olejem „Extra Virgin“.
Poznámka k receptu
Pokud nemáte pekařství hned za rohem, kupte si v supermarketu předpečené vakuově balené bagety, které stačí krátce rozpéct v troubě.
Načítám komentáře...