Salát s panenkou
Seznam surovin
- vepřové maso 1 kus (panenka)
- rukola 200 gramů
- švestky sušené 1 hrst
- cibule červená 1 kus
- olej řepkový 1 lžíce
- sůl
- pepř
Zálivka:
- olej řepkový 2 lžíce
- ocet vinný 2 lžíce (červený)
- šťáva citronová 1 lžíce
- med 1 lžíce
- mák 1 lžíce
- sůl
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 160 °C. Panenku očistěte, osolte a pořádně opepřete. V pánvi rozpalte olej a zprudka ji ze všech stran opečte. Pak ji přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 7 minut. Po dopečení ji nechte ještě 10 minut dojít.
2. Cibuli nakrájejte na klínky a promíchejte ji s rukolou a švestkami. Suroviny na zálivku šlehejte, dokud nevytvoří hladkou emulzi. Panenku nakrájejte na plátky, spolu se zálivkou ji vmíchejte do salátu a ihned podávejte.
Načítám komentáře...