ŠPÍZY NA MAURSKÝ ZPŮSOB
Seznam surovin
- vepřové maso 200 gramů (panenka)
- olej olivový 50 mililitrů
- paprika zauzená 1/2 lžičky
- kmín římský 1/4 lžičky
- česnek 1 stroužek
- petržel hladkolistá 5 snítek
- sůl
Postup přípravy
1. Maso nakrájejte na stejně velké kousky. Připravte marinádu. Smíchejte olej, koření, prolisovaný stroužek česneku, sůl a nasekanou petržel. Do marinády naložte maso a nechte v lednici 3 hodiny odpočinout.
2. Maso napíchejte na špejle, olej z marinády rozehřejte na pánvi a špízy zprudka opečte – trvá to zhruba 2 minuty z každé strany. Ihned podávejte.
Poznámka k receptu
K době přípravy + 3 hodiny na odležení.
Načítám komentáře...