Srdíčková panenka
Seznam surovin
- vepřové maso 600 gramů (panenka)
- slanina anglická 8 plátků
- pepř růžový 1 lžička (mletý)
- koření grilovací 1 lžička (bylinkové)
- sůl
- cibulka jarní 1 kus
- rajčata koktejlová (několik)
Postup přípravy
Vepřovou panenku nakrájejte na 2 až 3 cm široké špalíčky, posypte je solí, kořením a růžovým pepřem, obalte slaninou, spíchněte a na pánvi nebo grilu zvolna z obou stran upečte.
Na konec špejlí napíchněte rajče. Předem rozkrájejte cibulku podélně na tenké dlouhé proužky a vložte ji do studené vody. Upečenou panenku podávejte s různě upravenými bramborami a salátem.
Ozdobte cibulovou natí.
Načítám komentáře...