Steakové plátečky s kukuřicí a rajčaty
Seznam surovin
- vepřové maso 2 plátky (menší, celkem 400 g)
Na marinádu:
- pepř černý 1 lžička (celý)
- kmín 1 lžička (celý)
- hřebíček 2 kusy
- paprička chilli červená 1 kus
- tymián 1 lžička
- olej 2 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
- česnek 1 stroužek
- sůl 1 špetka
Na směs:
- kukuřice 2 hrnky (zrna)
- paprika červená 1 kus (menší)
- rajčata 1 kus (velké, masité)
- olej olivový 1 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
- sherry suché 1 lžíce
- olej 3 lžíce
- tymián
- pepř černý 1 špetka (mletý)
- sůl 2 špetky
Postup přípravy
Pepř, hřebíček a kmín nasucho opečte na pánvi a rozdrťte v hmoždíři. Dejte do misky, přidejte jemně nasekanou chilli papričku, tymián, olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl a promíchejte.
Do misky vložte válečky masa, dobře je obalte ze všech stran marinádou a nechte v chladu nejlépe do druhého dne rozležet.
Na pánvi rozehřejte lžíci oleje, přidejte na drobné kostičky nakrájenou papriku a kukuřici, opečte a odstavte. Vmíchejte na drobné kostičky nakrájené rajče, olej, citronovou šťávu, sherry, tymián, promíchejte, podle chuti osolte a opepřete a dejte chladit.
Maso vyjměte z marinády, opečte ze všech stran na pánvi, přendejte do pekáčku, zalijte zbylou marinádou a pečte asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
Maso nakrájejte na plátky a doplňte kukuřičnou směsí. Podávat můžete s pečivem.
Poznámka k receptu
Místo panenky můžete použít válečky z kýty či vykostěných kotlet.
Načítám komentáře...