Vepřová panenka na citronech
Seznam surovin
- vepřové maso 600 gramů (panenka)
- citron 2 kusy
- pepř citronový 1 lžička
- mateřídouška citronová 1 lžíce (případně tymián)
- olej olivový 50 mililitrů
- šťáva citronová 1/2 kusu (z 1/2 citronu)
- cukr třtinový 1 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Panenky osolte, opepřete, posypte bylinkami, položte na alobal, zalijte polovinou oleje, šťávou z půlky citronu, alobal pevně zabalte kolem masa, vložte do lednice a nechte rozležet.
Maso vyndejte, opečte ze všech stran na olejem potřené pánvi a přendejte do pekáčku. Celou panenku pokryjte citronem nakrájeným na tenká kolečka, posypte cukrem, solí a pepřem, podlijte zbylým olejem, vložte do předehřáté trouby a pečte při 180 °C asi 20 - 30 minut.
Podávejte s různě upravenými bramborami či salátem nebo studenou s pečivem.
Načítám komentáře...