Vepřová panenka na jemných zelených fazolkách
Seznam surovin
- vepřové maso 150 gramů (panenka)
- fazolky zelené 150 gramů
- brambory 150 gramů
- smetana na šlehání
- česnek
- rozmarýn
- máslo
- olej
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Vepřovou panenku ochutíme, zprudka ogrilujeme ze všech stran, poté dopékáme v troubě na nízkou teplotu.
Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na másle, přidáme česnek a zelené fazolky, orestujeme a zakápneme smetanou. Lehce provaříme, dochutíme.
Předem uvařené brambory nakrájíme na úhledné plátky a po obou stranách opékáme na másle, osolíme, zlehka posypeme sekaným rozmarýnem.
A můžeme servírovat. Doprostřed talíře dáme fazolky, k nim brambory a navrch nafilírovanou panenku.
Načítám komentáře...