Vepřová panenka na medu
Seznam surovin
- vepřové maso 600 gramů (panenka)
- mrkev karotka 2 kusy (větší)
- pastinák 2 kusy
- olej olivový 4 lžíce
- máslo 2 lžíce
- med 2 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Karotky a pastináky oloupeme a nakrájíme na delší širší plátky. Na teflonové pánvi rozehřejeme polovinu oleje, vložíme do ní nakrájenou zeleninu a pomalu opékáme za občasného obracení, až je zelenina měkká, ale stále křupavá. Ke konci přidáme lžíci másla, zeleninu osolíme, opepříme, ještě krátce opečeme, vyjmeme z pánve a uložíme v teple.
Vepřovou panenku odblaníme, nakrájíme na medailonky, potřeme je olivovým olejem, osolíme a opepříme. Stejnou pánev od zeleniny vytřeme papírovou utěrkou, pánev rozehřejeme na střední teplotu a medailonky v ní po obou stranách opečeme. Ke konci k nim přidáme med a druhou lžíci másla a necháme krátce zkaramelizovat.
Zeleninu rozdělíme na talíře, položíme na ni medailonky a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Ideální přílohou jsou vařené nebo pečené nové brambory.
Načítám komentáře...