Vepřová panenka plněná smaženicí
Seznam surovin
- vepřové maso 500 gramů (panenka)
- houby 500 gramů (čerstvé)
- vejce 5 kusů
- olej
- kmín 1 špetka
- pepř černý 1 špetka (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Houby očistíme, nakrájíme na tenké plátky a vložíme je do pánve nebo kastrolu s rozehřátým máslem. Okmínujeme je, osolíme a na mírném ohni dusíme doměkka. Vejce rozšleháme, osolíme, přilijeme je k měkkým houbám, za stálého míchání je necháme zhoustnout a smaženici odstavíme z ohně.
Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, po celé délce ji nakrojíme a rozevřeme na plát. Lehce ho rozklepeme, osolíme, opepříme a potřeme houbovou smaženicí. Plát zavineme do rolády, převážeme ji nití, aby se nerozevírala a držela tvar, přeložíme ji do pekáčku a potřeme olejem.
Roládu podlijeme trochou vody, vložíme do trouby vyhřáté na 180 - 200°C a upečeme doměkka. Během pečení roládu podle potřeby podléváme horkou vodou a přeléváme výpekem. Hotovou roládu vyjmeme, zbavíme nitě, nakrájíme na plátky a podáváme teplou s různě upravenými brambory.
Poznámka k receptu
Roláda je výborná i studená, podávaná s čerstvým pečivem.
Načítám komentáře...