Vepřová panenka s čočkovým salátem
Seznam surovin
- vepřové maso 400 gramů (panenka)
- olej olivový 2 lžíce
- rajčatová passata 1 lžíce (hustá rajčatová šťáva)
- pepř (mletý)
- sůl
Na salát:
- čočka zelená 400 gramů (vařená)
- rajčata 2 kusy (zralá)
- rukola 1 hrst
- koriandr 1 lžíce (čerstvý, nakrájený)
- cibulka jarní 1 kus (zelená nať)
- máta 6 lístků
- šťáva limetková 2 lžíce
- olej olivový 1 lžíce
- hořčice ostrá 1 lžička
- pepř (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, potřeme je passatou smíchanou s dvěma lžícemi oleje, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na grilu nebo grilovací pánvi.
Do mísy nasypeme vařenou čočku, přidáme nakrájenou rukolu, cibulkovou nať, mátu a koriandr, omytá a nadrobno nakrájená rajčata, salát dochutíme olivovým olejem, solí, pepřem, hořčicí a limetkovou šťávou a promícháme.
Čočkový salát rozdělíme na talíře, doplníme grilovanými medailonky a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Pokud by pro vás maso i salát byly málo syté, dejte si k nim kousek celozrnného pečiva.
Načítám komentáře...