Vepřová panenka s fenyklem
Seznam surovin
- brambory 6 kusů
- fenykl 2 kusy (čerstvý)
- smetana na šlehání 2 decilitry
- máslo 20 gramů
- šťáva citronová 1 lžíce
- olej olivový
- pepř
- sůl
- vepřové maso 600 gramů (panenka)
Postup přípravy
Vepřovou panenku odblaníme, potřeme ji olejem, osolíme, opepříme a krátce ji opečeme ze všech stran na pánvi s trochou olivového oleje. Přeložíme ji do pekáčku a vložíme na 5 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Fenykly očistíme, vyřízneme z nich košťál a také je nakrájíme na plátky. Na pánev, na které jsme opékali panenku, nalijeme olej, vložíme plátky brambor a pomalu je z obou stran opečeme. Osolíme je, opepříme a dáme stranou. Na pánev přilijeme další olej, přidáme máslo a nakrájený fenykl a pomalu restujeme lehce dozlatova. Přidáme několik lžic vody a rychle podusíme. Nakonec přidáme smetanu, rychle povaříme a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou s fenyklem a plátky pečených brambor.
Načítám komentáře...