Vepřová panenka s hráškem
Seznam surovin
- vepřové maso 600 gramů (panenka)
- hrášek 400 gramů (čerstvý, nebo mražený)
- cibule 1 kus ( velká)
- česnek 2 stroužky
- zázvor 2 lžíce (nastrouhaný)
- vývar 200 mililitrů
- kurkuma 1 lžíce
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- olej
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Očištěné maso nakrájíme na kostky, osolíme, zaprášíme moukou a osmahneme na oleji asi 5 minut.
Na druhé pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, nastrouhaný zázvor a kurkumu. Podlijeme vývarem, přidáme hrášek a na malém plameni povaříme 10 minut doměkka.
Maso přidáme k hrášku, promícháme a ještě asi 3 minuty provaříme. Rozdělíme na porce a podáváme.
Načítám komentáře...