Vepřová panenka s kakaovou omáčkou

Seznam surovin

Na omáčku:

Na fazolové nočky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme přes noc stát. Panenky očistíme, opláchneme, osušíme a překrojíme na poloviny. Každý kus obalíme v kakau a zprudka opečeme ze všech stran na oleji. Maso přeložíme do pekáčku, osolíme, posypeme koriandrem, pepřem a anýzem a dopečeme asi 15 minut v troubě při 160 °C.

Namočené fazole uvaříme doměkka, slijeme, přidáme k nim oloupanou a jemně nakrájenou cibuli a česnek a zvolna dusíme 20 minut. Vše rozmixujeme a podle chuti osolíme.

V kastrůlku svaříme vývar s protlakem na polovinu původního množství, přidáme rozlámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí. Na závěr do omáčky přidáme tabasko a podle chuti cukr. Plátky slaniny opečeme na suché pánvi a nakrájíme na kousky.

Z fazolové z hmoty lžící namočenou v olivovém oleji vytvarujeme nočky a rozdělíme je na talíře. Přidáme omáčku, rozkrojenou panenku a každou porci doplníme nakrájenou opečenou slaninou a plátky chilli papričky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...