Vepřová panenka s kakaovou omáčkou
Seznam surovin
- vepřové maso 2 kusy (panenka, větší)
- slanina anglická 80 gramů
- kakao 2 lžíce
- olej 2 lžíce
- paprička chilli zelená 1 kus
- koriandr 1 lžička (drcený)
- pepř 1 lžička (drcený)
- anýz 1 špetka (drcený)
- sůl
Na omáčku:
- vývar masový 2 decilitry
- čokoláda hořká 40 gramů (nejméně 60% obsah kakaa)
- rajčatový protlak 1 lžíce
- cukr 1 lžička
- tabasko (několik kapek)
Na fazolové nočky:
- fazole černé 150 gramů
- cibule 1 kus
- olej olivový 1/3 decilitru
- česnek 3 stroužky
- sůl
Postup přípravy
Fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme přes noc stát. Panenky očistíme, opláchneme, osušíme a překrojíme na poloviny. Každý kus obalíme v kakau a zprudka opečeme ze všech stran na oleji. Maso přeložíme do pekáčku, osolíme, posypeme koriandrem, pepřem a anýzem a dopečeme asi 15 minut v troubě při 160 °C.
Namočené fazole uvaříme doměkka, slijeme, přidáme k nim oloupanou a jemně nakrájenou cibuli a česnek a zvolna dusíme 20 minut. Vše rozmixujeme a podle chuti osolíme.
V kastrůlku svaříme vývar s protlakem na polovinu původního množství, přidáme rozlámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí. Na závěr do omáčky přidáme tabasko a podle chuti cukr. Plátky slaniny opečeme na suché pánvi a nakrájíme na kousky.
Z fazolové z hmoty lžící namočenou v olivovém oleji vytvarujeme nočky a rozdělíme je na talíře. Přidáme omáčku, rozkrojenou panenku a každou porci doplníme nakrájenou opečenou slaninou a plátky chilli papričky.
Načítám komentáře...