Vepřová panenka s olivami a omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupeme šalotku. Vepřovou panenku a šalotky potřeme olejem a vložíme na vyšší pečící plech. Troubu předehřejeme na 250 °C a panenku pečeme asi půl hodiny. Maso čas od času polijeme jeho vlastní šťávou, ve které se peče. Panenku vyjmeme z trouby a dochutíme solí a pepřem.

Do pečícího plechu se šťávou z panenky přidáme skleničku vína a připravíme šťávu z výpeku, která během chvilky zhoustne. Do vytvořeného sosu přidáme nasekané olivy a hořčici, vaříme zvolna po
dobu 2 minut, případně osolíme. Následně dáme sos odstát.

Do masa nakrájeného na plátky zabalíme bramborovou slámu a vytváříme tak masové balíčky. Po jedné straně přelijeme masové balíčky omáčkou. Omáčka může být dle chutě servírována teplá nebo
studená.

Poznámka k receptu

Bramborovou slámu připravíte tak, že brambory nastrouhané na hrubém strouhadle posypete moukou, aby se nelepily a pak rychle usmažíte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...