Vepřová panenka s třešněmi
Seznam surovin
- vepřové maso 2 kusy ( panenka)
- třešně 300 gramů
- olej 2 lžíce
- máslo 25 gramů
- citron 1 kus
- med 3 lžíce
- cibule šalotka 2 kusy
- víno dezertní 4 lžíce
- moučka škrobová 1 lžička
- pepř zelený 1 lžička (drcený)
- koření chilli 1 špetka
- sůl
Postup přípravy
Panenky osolte, opepřete, potřete olejem a nechte chvíli rozležet. Maso opečte ze všech stran na rozehřáté, olejem potřené pánvi. Přendejte maso do zapékací mísy.
Na másle na pánvi velmi zlehka opečte nakrájenou cibulku a přidejte ji k masu společně s vypeckovanými třešněmi, medem, citronovou šťávou a vínem, podle chuti můžete přidat chilli nebo vločky pálivé papriky. Vložte do předehřáté trouby a při 200 °C pečte asi 30 minut (v polovině pečení snižte teplotu na 180 °C).
Měkké maso vyndejte, šťávu dolijte podle potřeby trochou vody a zahustěte škrobovou moučkou rozmíchanou v trošce vody nebo vína.
Maso naporcujte, přelijte omáčkou a podávejte s rýží nebo různě upravenými bramborami.
Načítám komentáře...