Vepřová panenka v kokosové krustě
Seznam surovin
- vepřové maso 600 gramů (panenka)
- moučka kokosová 100 gramů
- kokosové mléko 1 decilitr
- vejce 1 kus
- kari pasta 1/2 lžičky (červená)
- sůl
- olej (na smažení)
Na omáčku:
Postup přípravy
Vepřovou panenku nakrájíme na 12 medailonků. Vložíme je do misky a přilijeme kokosové mléko rozmíchané s kari pastou a solí. Vše dobře promícháme a maso necháme asi 3 hodiny odležet.
V kastrolu nahřejeme olej, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme oloupaný a nadrobno nakrájený česnek, nakrájenou chilli papričku, šťávu vymačkanou z nastrouhaného zázvoru a promícháme. Pak přidáme omytá a na drobné kousky nakrájená rajčata a ananas a omáčku necháme asi 20 minut zvolna dusit. Na závěr do ní podle chuti přimícháme cukr a přisolíme ji.
Naložené medailonky lehce namočíme do rozšlehaného vejce a obalíme v kokosové moučce. Dobře ji k masu přimáčkneme a medailonky usmažíme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Přeložíme je do pekáčku vyloženého papírovou utěrkou a vložíme ještě na 15 minut do trouby vyhřáté na 140 °C.
Na talíře rozdělíme omáčku, přidáme hotové medailonky a podáváme doplněné vařenou nebo dušenou rýží.
Načítám komentáře...