Vepřové medailonky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vepřové maso očistíme a nakrájíme na plátky (na každou porci počítáme 3 plátky). Opepříme je, potřeme olejem a oloupaným a nastrouhaným zázvorem a uložíme na hodinu v chladu.

Brambory oloupeme, také nakrájíme na plátky, osolíme je a potřeme olejem. Vložíme je do zapékací misky a v troubě vyhřáté na 180 °C je opečeme dozlatova.

Odleželé maso osolíme, vložíme do pánve s rozehřátým olejem a opečeme z každé strany asi 3 minuty dozlatova. Maso uložíme v teple, do pánve s výpekem přidáme nakrájené chilli papričky, přilijeme vývar a povaříme. Pak omáčku zahustíme jíškou, minutu povaříme, odstavíme z ohně a vmícháme polovinu nakrájené čokolády. Když se rozpustí, dochutíme omáčku worcesterem a solí.

Zbylé kostičky čokolády položíme na kolečka opečených brambor, rozdělíme je spolu s masem na talíře, doplníme teplou omáčkou a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Připravujete-li jídlo pro děti, vynechte chilli. Omáčku můžete zjemnit trouchou našlehané smetany.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...